Varasin lentolipun muutama päivä sitten. Lennän Blue1:lla Helsingistä Roomaan. Lentolippu oli todella edullinen: 89,58 euroa. Oli hämmentävää huomata, miten suuri hintaero on lennoilla Roomaan verrattuna lennoilla Firenzeen. Firenzen lennoista olisi saanut maksaa yli 800 euroa. Käsittämätöntä! Kannattaa siis aina vertailla vaihtoehtoja. Voi olla, että jostain olisi saanut vielä halvemman lennon, mutta toi hinta vaikutti ihan tarpeeksi hyvältä, joten varasin lennon. Perugia siis sijaitsee Firenzen ja Rooman välissä, joten minun kannaltani on ihan sama, kumpaan lennän. Junia näytti menevän todella usein Roomasta Perugian suuntaan. En ole vielä katsonut, että miten kaukana se rautatieasema mahtaa lentokentästä olla, mutta kyllä sen ehtii sitten ennen lähtöä. :) Opettelin myös varmuuden vuoksi italiaksi lauseen: "Dove è stazione?" ;)

Sanoin työpaikalla, että lopetan heinäkuun jälkeen. Huomenna pitää vielä soittaa Staffpointiin ja kertoa sama asia heille. Tässä on siis enää vähän reilu kuukausi töitä jäljellä. hihii.

Varasin eilen asunnon Perugiasta. Varasin kahden hengen huoneen opiskelija-asuntolasta. Tai ainakin käsitin, että kyseessä olisi periaatteessa kahden ihmisen solu. Se taisi olla halvin vaihtoehto, eikä sillä nyt ole mitään väliä, miten sitä ensimmäisen kuukauden asuu. Pääasia, että on katto pään päällä. :) Huomenna pitäisi käydä pankissa maksamassa sen asunnon etumaksu. Siitä maksusta pitää lähettää kopio faxilla ja kuitti postissa. Täytyy toivoa, että TYY:n toimistolla olisi joku, jolta voisin kysyä faxia lainaan. En tiedä, missä muualla yliopistolla olisi mahdollisuutta faxata. En ylipäätään edes käsitä, että miksi jotkut käyttävät faxia! Sähköposti olisi niin paljon helpompi tapa, ja luulisi sitä olevan muitakin tapoja huomata, että tilisiirto on saapunut perille. :P

Huomenna täytyy myös käydä passikuvassa ja ottamassa kopioita passista ja noista opinto-otteista jne. Voisin samalla sitten lähettää tarvittavat paperit Venetsiaan, että ne varmasti menevät ajoissa perille. En tiedä, miten nopeasti posti kulkee Suomen ja Italian välillä, mutta sillon lukioaikana kirjeellä meni siinä matkalla viikko.

Oon siivonnut jo pari laatikkoa! Saavutus sekin. :D Tällä hetkellä televisio, pyykkikone ja mikro ovat löytäneet uudet omistajat. Sen lisäksi dvd-levyt, dvd-soitin, digiboxi ja kirjat ovat löytäneet sijaiskodin vuodeksi. Olen myös pessyt mukaani parit säärystimet ja yhdet villasukat. Samoin bikinit saapuivat pesusta. Katselen kaikkia pyykkikoneesta tulevia vaatteita sillä silmällä, että tuleeko se mukaani Italiaan vai ei. Jotkut laitan suoraan Teuvalle menevään pussiin, joistakin totean, että ehdottomasti mukaan ja jotkut saavat ehkä-ilmaisun osakseen. Yritän miettiä, että olisi mukana monenlaisiin tilaisuuksiin sopivia vaatteita. Olen päättänyt, että otan yhden juhlavamman hameen ja siihen sopivan punaisen topin. Niitä voi sitten yhdistellä muidenkin asujen kanssa tarvittaessa. Sen lisäksi olen päättänyt, että otan mustat samettihousut ja vaaleat farkut. Muita housuja en varmaan ota - ellen sitten ota teinimicmacejani urheiluhousuiksi. No sitä ehtii mietitä siinä vaiheessa, kun on matkalaukku. Se pitäisikin varmaan ostaa aika pian, koska haluaisin sijoittaa sinne jo niitä vaatteita, jotka aion ottaa mukaani, mutta joita en aio enää tässä kuukauden aikana käyttää. Saisi jotenkin realistisemman kuvan siitä, että mitä sinne mahtuu. Samoin pitäisi ostaa uusi reppu. Haluan sellaisen, jossa on oma lokero tietokoneelle.

Vaan nyt tenttiinlukua ja herätys aamulla Serranojen aikaan! :)