Sellainenkin opetus piti tänne kirjoittaa, että Italiassa on turha kuvitella, että jonkun asian voi hoitaa pikaisesti. Kaikki täällä toimii hy-vin hi-taas-ti. No ei tuu stressiä, kun on mahdotonta kiirehtiä, ja millään ei ole väliä, vaikka sen hoitaisi vasta huomenna (a domani, a domani).

Eilen meillä oli tasokeet italian kielestä. Ennakko-oletukseni mukaan minut laitettiin aloittelijoiden ryhmään. En osannut siinä suullisessa osuudessa sanoa mitään, joten se oli ymmärrettävä ratkaisu. Mä osaan lukea italiaa jonkun verran, mutta käytännön osaaminen on nollassa. Tänään alkaa opetus klo 16-19. Yhteensä mulla on koulua 22 tuntia viikossa. Se vaikuttaa aika vähältä, mutta se sopii mulle. :) Olemme huonekaverini kanssa samassa ryhmässä, joka on ihan kiva, kun sitten meidän pitää herätä yhtäaikaa, eikä toinen häiritse toista rytmillään.

Olin eilen kansallismuseossa katsomassa taidetta. Siellä oli paljon uskonnollisia tauluja ja veistoksia. Pari niistä oli hyvin kauniita, mutta suurin osa näytti aika samalta. Ne voisivat olla kirkkoympäristössä vaikuttavampia.

Museon jälkeen menimme kuuntelemaan klassista musiikkia. Siellä oli pianomusiikkia ja viulumusiikkia. Tajusin tykkääväni viulumusiikista pianomusiikkia enemmän. Paikka oli siitä epämukava, että siellä oli ihan liian kuuma. En pystynyt kunnolla keskittymään kuunteluun, kun kuumuus ahdisti. Oli se kuitenkin ihan kiva kokemus. :)

Tänään en taida tehdä mitään ennen koulua. Koulun jälkeen pitää kehittää jotain syötävää, ellen sitten menisi tutustumaan perugialaiseen pizzeriaan. :) Äitille tiedoksi, että maha voi hyvin, ja syön hyvin. Oon syönyt paljon kasvisruokaakin.

1798961.jpg

Maisemaa yliopistorakennuksen pihasta. Täällä on niin kaunista, että sitä ei oikein voi kuvilla ilmaista.

1798955.jpg