Join tänään elämäni ensimmäisen capuccinon. Söin sen kanssa suklaisen leivoksen. Olen siis kolmessa viikossa muuttunut perin italialaiseksi. ;)

Opiskelu on täällä aika... mielenkiintoista. Meillä oli eilen koe, joka oli... no.. naurettavan helppo. Jos ensi viikolla oleva loppukoe on yhtä helppo, niin äkkiäkös siitä nappaa opintopisteet kotiin. En tiedä, oonko oppinut täällä siis kovin tehokkaasti. Tänään puhuttiin luokkakavereiden kanssa italiaa, kun kävelimme koulusta kotiin. Puhumista helpottaa se, että meille vihdoin opetettiin perfekti. Sanavarasto on vielä kuitenkin niin suppea, että rajoittunutta on ilmaisuvoima. Sen takia helposti turvautuu englantiin, kun sillä pystyy ilmaisemaan itseään paljon, paljon monipuolisemmin. On myös paljon käytännön tilanteita, joissa en vaan osaa sanoa italiaksi, mitä haluaisin, kun en tiedä sanoja. Pitäisi varmaan ottaa vanha italian kirja käteen ja alkaa harjoitella sanoja.

Mulla oli tänään neljä tuntia. Kolme ensimmäistä tuntia kuuntelimme/englannimme yhtä biisiä. Neljännen tunnin teimme saman kahdelle muulle biisille. On melko akateemista ja haastavaa. ;) No kyllä kai siinä ohessa vahingossa jotain oppikin. :)

Laitan tänne palan siitä ensimmäisestä biisistä, koska sen sanat ovat niin älyttömät:
"che tornavo da te senza niente da dire senza tante parole
ma con in mano un raggio di sole
per te che sei lunatica
niente teorie con te soltanto pratica
praticamente amore"

"Joka palautuu sinulle ilman mitään sanottavaa, ilman mitään puhuttavaa,
mutta auringonsäde kädessä.
Sinulle, joka olet hullu.
Ei teorioita, sinulle vain käytäntöä.
Rakkauden käytäntöä."

Jos joku haluaa kuulla koko biisin, niin se on täällä: