Olin Firenzessä lauantaina. Se oli ihana ja kaunis kaupunki! Vähän harmittaa, etten laittanut vaihtohakemusta sinne. On pakko päästä sinne uudelleen. Täytyy mennä takaisin jo senkin takia, että haluan käydä taidemuseossa, johon nyt olisi joutunut jonottamaan 2 tuntia. Täytyy ottaa selvää, miten sinne saa varattua liput etukäteen, jolloin ei joudu jonottamaan.

Emme käyneet missään sisällä. Kuljeskelimme vain ympäri kaupunkia, ja loppupäivästä kävimme ostoksilla. Kävimme kuitenkin Piazza Michelangelossa, jossa on kaunis näkymä kaupunkiin. Suosittelenkin sitä paikaksi, jossa Firenzen reissulla kannattaa ehdottomasti käydä. Sieltä saa käsityksen, miltä kaupunki näyttää.

Söimme kalliit lättyjäätelöannokset heti Firenzeen saavuttuamme. Oli se sen arvoista, mutta sotkin paitani. Lopulta valkoisessa topissani oli aurinkorasvaa, suklaata ja verta. Ymmärrän nyt varsin hyvin, miksi tykkään pukeutua mustaan. ;) Siellä näköalapaikalla olisi saanut jätskiannokseen mansikoita, mutta en viitsinyt kuitenkaan kahta annosta jätskiä päivässä syödä, vaikka se hyvää onkin. Aterian söimme australialaisessa ravintolassa. Söin hampurilaisen, jossa oli savujuustoa, sipulia ja sieniä. Kannattaa syödä täällä sieniä pizzassa tai jossain, sillä ne on älyttömän mehukkaita! Huvittavaa oli, että Australialaisen ravintolan henkilökunta ei osannut englantia...

Laitan kuvia kauniista, kauniista Firenzestä...

1833308.jpg

Tämä oli ensimmäinen kirkko, joka tuli eteemme Firenzeen saavuttuamme. Vaikutuimme.

1833314.jpg

Toinen...

1833318.jpg

Kaupunki oli täynnä patsaita. Jotkut niistä olivat erittäin kookkaita.

1833324.jpg

1833334.jpg
Firenze e io.

1833341.jpg

Näköalapaikalta otettu kuva.

1833376.jpg

Samoin tämä.

1833382.jpg

1833294.jpg

Firenzen inspiroiva ilmapiiri heräti taiteilijan sisässämme. ;)