Olin koko viime viikon todella väsynyt. Aamuisin en meinannut saada itseäni kiskottua sängystä ylös ja iltaisin istuin vain aivottomana tuijottamassa tietokoneen ruutua. Torstaiaamuna kaverini ehdotti, että mitä jos lähdettäisiin yöjunalla Budapestiin. Mietin sitä hetken aikaa, mutta tajuttuani, että todellakin tarvitsen irrottautumista arjesta, totesin, että mennään vaan. Samana iltana istuimme rautatieasemalla junassa, joka lähti kohti Budapestia.

Matka kesti n. 13 tuntia. Se oli melkoinen kokemus (tai EXPIRIEEENS niinkuin eräs kaverini sanoisi :D). Meiltä kysyttiin passia ja lippua kumpaakin neljä kertaa. Ei siinä muuta vikaa ollut, mutta yleensä ne kysyjät saapuivat paikalle juuri, kun olin saanut unen päästä kiinni. Lopputuloksena oli, että olin ihan sekaisin siitä, mitä milläkin kerralla pitää näyttää. Unkarilainen poliisi vaikutti todella ilahtuneelta siitä, että olen suomalainen. En osannut oikein sillekään puhua mitään, joten sönkötin puoliunessa englannin ja italian sekoitusta.

Emme olleet varmoja, missä voisimme yöpyä, koska matkaan lähtö tuli kuin yllätyksenä. Vähän ennen Budapestia saimme kuitenkin tietää, että kaverini kaveri olisi paikalla ja voisimme nukkua hänen luonaan. Asia siis järjestyi mitä parhaiten, koska saimme ilmaisen yöpaikan ja melkein paikallisen oppaan. Sainkin maistaa reissun aikana unkarilaisia ruokia, ja näin paljon kaikenlaista. Ymmärsin, että kaupunkilomat ovat paljon enemmän mun juttuni kuin rantalomat. Kaupungissa on niin paljon enemmän tekemistä!

Huvittavaa oli, että emme ottaneet mitään selvää Budapestista ennen matkaamme, joten esim. paikallinen raha tuli yllätyksenä. Katsoimme hintoja ja totesimme, että ne eivät voi olla euroja. Kurssista tietämättömänä otin automaatista tuhat forinttia. Jälkeenpäin selvisi, että se on n. 4 euroa. :D Ei ehkä ihan riittänyt koko viikonlopuksi. :D

Sää oli luminen ja kylmä, joten kuljin koko viikonlopun jalat märkinä. Olisi aika ostaa vedenpitävät kengät jostain, sillä Venetsiakin on tällä hetkellä usein märkä ja kylmä. Ihmiset ihmettelevät, miksi valitan kylmyydestä, vaikka olen suomalainen. Mun mielestä se on ihan käsittämätön kommentti. Suomalaisissa taloissa on paremmat lämmityssysteemit, eikä sitä tule pakkassäässä hengattua ulkona kovin vähissä vaatteissa. Niin ja meillä on sauna. Voi sauna, sitä on ikävä.

Reissu oli kuitenkin erittäin onnistunut. Näin lunta, unohdin kaiken koulustressin ja ihmiset olivat kovin mukavia. Joskus täytyy irrottautua ja lähteä kauaksi saadakseen henkisen tasapainonsa balanssiin. Vaikka unet jäivät yöjunamatkojen takia vähäiseksi, tunnen oloni paljon pirteämmäksi ja virkeämmäksi kuin viime viikolla. Olen aina haaveillut, että joskus pitäisi vain lähteä ex tempore jollekin reissulle, ja nyt sain sen tehtyä. Hienoa! Se oli kaiken sen arvoista. Pitäisi tehdä tuota useammin. :)

Loppuun kuvia...

2092878.jpg

Löysin lehemän! :)

2092888.jpg

2092905.jpg

Ciao Budapest! Kuva on linnasta.

2092911.jpg

2092914.jpg

Maisema kuvia linnasta katsottuna.

2092926.jpg

Olimme sunnuntaipäivällä torilla, joka oli täynnä unkarilaisia asioita. Siellä näyteltiin myös jokin joulunäytelmä. Valitettavasti oli niin kylmä, ettemme viihtyneet paikan päällä kovin kauan. Niin ja junakin taisi jo siinä vaiheessa kutsua uhkaavasti. Venetsiassa olimme takaisin maanantaiaamuna n. 7.20. Reilun tunnin nukuimme kaverin luona, jonka jälkeen lähdimme yliopistolle. Oli ehkä hieman väsynyt olo, mutta muuten oli aivan mahtavaa. :)