Ajattelin viime viikon lopulla, että pitäisi kirjoittaa tänne jostain negatiivisistakin asioista, joita olen kohdannut. Mulla oli ärsyttäviä ongelmia Visa-korttini kanssa. Aluksi se toimi automaateissa ihan hyvin, mutta lopulta sain vain yhdestä automaatista rahaa, ja tällä hetkellä en ole varma, saanko enää siitäkään. Samoin maksamisessa se toimii tai sitten ei toimi. Onnekseni päätin heinäkuun lopussa tilata Stockmannin Mastercardin, jonka kanssa ei ole vielä ollut minkään automaatin tai liikkeessä maksamisen kanssa ongelmia. Visa-korttini ei myöskään toiminut tehdessäni nettivarausta Venetsian hostelliin, mutta Masterilla sain sen tehtyä. Tämä opetti, että ihminen tarvitsee kaksi luottokorttia pärjätäkseen maailmalla. ;) Samoin opin, että ulkomailla rahan nostamisesta menee maksu, vaikka pankkini toista väittikin. Kannattaa siis käyttää korttia niin paljon maksamiseen kuni mahdollista.

Tosiaan. Varasin Venetsiasta hostellin kolmeksi yöksi. Toivon, että se riittää asunnon löytämiseen. Matka kohti Venetsiaa on maanantaina. Silloin olen koditon, yksin, vieraan kielen keskellä - ja mikä pahinta - ilman nettiä!

Toinen asia, josta ajattelin kirjoittaa on vessat. Tiedän, että äitini menettää hermonsa julkisiin vessoihin, kun tulee käymään täällä. Ne on nimittäin kaikki erilaisia - koskaan ei tiedä, millaiseen päätyy. Siinä saa sitten ihmetellä, että pitääkö jostain vetää, painaa, polkaista jalalla, seisoa tietyssä asennossa vai miten vessa huuhtoutuu. Sama ongelma, kun haluaa pestä kätensä. En tajua, miten maailmassa voikin olla niin monta ratkaisua yksinkertaisele toimenpiteelle. :D Vessanpytyt ovat täällä myös usein matalia ja vain yksirenkaisia, mutta olen tottunut siihen. Pääasia, että on pytty, eikä tarvitse johonkin reikään asioida. Silloin vuosia sitten törmäsin vessaan, jossa oli lattiassa vain lavuaari, mutta nyt sellaista ei ole ollut missään - onneksi.

Ei mulla muuta valitettavaa ole. Niin no siitä voisin vielä valittaa, että täällä on hyttysiä. Ei niitä näe, mutta jalat on täynnä punaisia paukuroita. Ei se tietty oo mikään ihme, kun ikkunat on jatkuvasti auki, mutta on silti hämmentävää, ettei niitä tunne tai huomaa kuin vasta joskus jälkeenpäin.

Aika pieniä nuo ongelmat kuitenkin ovat lukuunottamatta tuota raha-asiaa. Olen todella, todella iloinen, että hankin sen toisen luottokortin, koska muuten olisi vähän liian hankalaa. Toivon, että Venetsiassa Visakin toimii paremmin.

Toinen päivityksen aihe on viikonloppureissu, jolloin kävin Napolissa, Pompeissa ja Caprissa. Napoli myös toi esiin Italian kaksi puolta. Alkuvaikutelma oli graffitein sotkettu, ruma ja köyhä kaupunki. Toiselta puolelta kuitenkin löytyi se siisti, kaunis ja rikas puoli. Lopulta suljin silmäni rumuudelta ja lumouduin kauneudesta. Niin inhimillistä ja niin julmaa.

1855907.jpg

Tämä kirkko ei näyttänyt ulkoa kovin kauniilta.

1855918.jpg

Sisältä se oli kuitenkin ihan uskomattoman kaunis ja vaikuttava. Olin unohtanut, miten upeita kirkot Italiassa ovatkaan. Näkee miten paljon rahaa ja vaikutusvaltaa kirkolla on. Kirkon ulkopuolella on graffitein sotkettua seinää ja kerjäläisiä...

1855936.jpg

Viereinen kirkko näytti ulkoapäin kauniilta, mutta oli sisältä paljon, paljon yksinkertaisempi kuin edellinen kirkko. Tämä kirkko muistuttaa mielestäni jollain tavalla Turun tuomiokirkkoa. Tiedän, että jotkut lukijat saattavat ärähtää tätä vertausta, mutta siltikin se tuli mieleeni.

1855944.jpg

Kuvassa molemmat kirkot ulkopuolelta.

1855969.jpg

Tässä yksi lukuisista graffiteista.

1855986.jpg

Napolin köyhempi puoli...

1855996.jpg

ja Napolin rikkaampi puoli...

1856006.jpg

Pala kaunista galleriaa...

1856026.jpg

Minä olin täällä!

1856031.jpg

Yksi päivä tuntuu niin vähäiseltä. Haluaisin Napoliinkin palata takaisin. Siellä oli kiinnostavia kauppoja, joissa oli hyviä tarjouksia, mutta emme ehtineet ajatellakaan shoppailua, kun halusimme kiertää kaupunkia. Ehkä jonain päivänä palaan... :)

1856036.jpg

Napolissa oli todella paljon skoottereita. Siellä sai koko ajan varoa, ettei jää liikenteen jalkoihin, sillä meno oli kaoottista! En uskaltaisi missään tapauksessa itse ajaa siellä!

1856041.jpg

Hihii, taide jatkukoon.

1856048.jpg

Se oli niin söpö ja pieni, että piti ottaa kuva.

1856055.jpg

Voi sitä iloa, kun tajusin näkeväni Vesuviuksen. Milla Magia asuu siellä!

Napolin jälkeen menimme pariksi tunniksi Pompeihin. Aika oli ihan liian lyhyt. Ei mitenkään ehtinyt nähdä tai varsinkaan ymmärtää kaikkea. On mahdotonta ilmaista sanoin ja kuvin, millainen kokemus Pompei oli. Se oli upeaa. Jokaisen pitäisi käydä siellä.

1856100.jpg

1856110.jpg

1856121.jpg

Varokaa koiraa! Aika paljon tyylikkäämpi kuin nykyiset ovikyltit...

1856157.jpg

Anfiteatro.

1856169.jpg

1856173.jpg

Ilta-auringon valossa jätimme Pompein taaksemme... Ehkä palaan joskus tännekin...

1856185.jpg

Minä ja Napolin yö. Hotellimme baarin parvekkeelta oli aivan upea näkymä. Meri on niin kaunis öisin - ja aina.

1856187.jpg

Seuraavana päivänä lähdimme aamusta kohti Capria. Sinne piti luonnollisesti matkata veneellä.

1856202.jpg

Osallistuin venekierrokselle, jossa vene kiersi saaren ympäri ja selosti saaren nähtävyyksiä, kuten luolia ja julkkisten asuntoja.

1856215.jpg

Saari oli jylhä ja vaikuttava. Hiekkarantoja saarella ei ollut - ainoastaan kivirantoja.

1856226.jpg

Parasta olisikin omistaa vene, jotta pääsisi uimaan tuollaiseen veteen muiden silmien kantamattomiin...

1856241.jpg

Näkymää uimarannalta. Vesi oli lämmintä ja ilma oli kuuma. :)

1856243.jpg

Ja pizzako ei muka ole täällä hyvää? ;)